perjantai 6. maaliskuuta 2009

Just great!

Olen vapaalla, mikä on sinänsä todella ihanaa, mutta ihanaa ei ole se, että Laps on mahataudissa. Koko viime yö meni oksentaessa, puolentunnin ja tunnin pätkiä sain nukuttua. Ja eniten kammottaa se, että ensi viikolla ois almost pakko olla terässä ja duunissa tai homma kusee ja siirtyy johki hamaan tulevaisuuteen. Joten toivon, että jos taudin on iskettävä minuun ni tulis nythetijust ja samantein ni kerkeis mennä ohi ennen maanantaita. Tiedän, että olisi hyvin edesvastuutonta mennä duuniin kipeänä, mutta jos kyse olisi kuumetaudista tai mistä tahansa muusta kuin mahiksesta niin menisin, mutta mahataudissa kun ei vaan pysty kykenemään, ei vaikka kuinka haluaisi. Joten nyt peukut pystyyn ja toivotaan parasta.

Kämppä koki eilen muodonmuutoksen kun innostuin järjestystä vaihtamaan. Nyt on taas "uutta" vähäksi aikaa. Verhot pitäis vielä duunata ikunoihin tai siis vaihtaa uudet. Ja en muista olenko maininnut meillä jokunen viikko sitten pyörineestä keittiörempastakaan. Nyt mulla on ihana uusi keittiö. Takapakkia otettiin vain siinä kun budjetti ei pitänytkään, mutta sekin oli astiskoneen vika, mitäs oli tuo vanha mennyt vuotelemaan. Joten nyt mulla on uusi konekin. Hiljainen kun mikä :)

Leivottiin eilen Lapsen kanssa mokkapaloja tai Laps teki taikinan ihan itse melkein ja mä kuorrutteen. Laps on päättänytkin alkaa isona kokiksi. No mikä ettei, jos niin haluaa. Ja kerkeäähän tuo suunnitelma muuttua vielä miljoonasti vuosien varrella, niin se on tehnyt mullakin.

Viikonloppusuunnitelmia ei oikeastaan ole. Katsastellaan tuota Lapsen kuntoa ja omaa siinä sivussa. Kaupoilla ajattelin tänään käydä ja ehkä kirppikselläkin. Ruoaksi varmaan tortilloja tai tortillavuokaa, johon tumppasen ohjeen nyt myös mukaan.

Tasaista ja paksua, mutta rauhallista ja ihanaa eloahan tämä on. Näin on hyvä. Ihanaa viikonloppua Sinulle !

Tortillavuoka

400 g jauhelihaa
4 tortillapohjaa
1 prk tomaattimurskaa
chilikastiketta maun mukaan (itse käytän taco pineapple salsaa tämän tilalla)
1 sipuli
1 prk ruokakermaa (3 juustoa käy hyvin)
emmentalraastetta

Ruskista jauheliha ja sipuli, lisää mausteet ja tomaattimurska sekä chilikastike joukkoon, anna kiehahtaa. Jos käytät tavan ruokakermaa sulata siihen joukkoon juustoraastetta tai esim. koskenlaskijan voimakasta, mutta muuten tuota 3 juustoakermaa ei tarvitse keitellä. Laita vuoan pohjalle jauhalikastike, sitten päälle tortillapohja (jos on pyöreä vuoka ni kokonaisena, jos suorakulmio niin puolikkaina) ja siihen päälle juustokastike, siihen taas jauhelihakastike, sitten tortilla jne... Jätä kuitenkinpäällimmäiseksi juustokastike ja sen alle jauhelihakastike (niinkuin lasagnessakin) ja sitten ripottele juustoraastetta vielä siihen. Nam! Huom! Tämän voi tehdä myös esim. kanasuikaleista, jos jauheliha ei iske.

Lumi

Edittiä, jos saan ystävällisesti teitä kaikkia pyytää päivittämään blogeihinne tän uuden blogin osoitteen mikäli olette linkittäneet mut sinne ni ei menis sitä kautta kukaan enää tonne vanhaan. Olisin tod kiitollinen. Tattis jo etukäteen.

13 kommenttia:

Mimmu kirjoitti...

Tortillavuoka kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Eli varmaan ens viikolla tai ehkä jo tänään ruokalistalla. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa ihmeessä kokeilla ja sitä voi maustella ja sumpailla ihan omien makumieltymyksiensä mukaisesti :) Me likes!

Anonyymi kirjoitti...

Mikä ihana ohje! Heti kokeilen tota, kun vaan on meillä ruoanlaittopäivä! Viikonloppu menee duunissa ja syön siellä, mutta voi olla, että tulee illalla tehtyä ruokaa enivei tuolle miekkoselle... :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos uudesta osoittesta ja sen ilmoittamisesta! Ah, ihanaa kun et tuon kauempaa pysytellytkään poissa. Uusi blogi = uusi alku! Kaikkea hyvää!
Kiitos tortillaohjeesta! Saatanpa testata joskus viikon päästä rahapäivän jälkeen...
Toivottavasti selviät ilman vatsatautia!
Voi ja tuo keittiön uusiminen varmasti myös piristää omalta osaltaan. Pienikin uudistus saa kodin tuntumaan taas paremmalta paikalta olla ja elää.
Kaikkea hyvää ja parasta sinne! *hugs*

Anonyymi kirjoitti...

Oih, ja juuri äsken kirjoittelin blogiini keittiöremppahaaveista. vaikka oikeastaan on mulla jo pikkusuunnitelmakin. :)

Tortillavuoka kuulostaa muuten hillittömän hyvältä. ;)

Toivotaan, että taudit talttuu samoin tein. Oikein ihastuttavaa viikonloppua Sinulle!

Helis kirjoitti...

Täällä testataan myös tortillavuokaa, kunhan taas päästään siihen vaiheeseen, että ruoka maittaa.

Hyvää viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Gata, vitsi miten ihanalle kuulosti tuo ruoanlaittopäivä :) Mukavaa duunia.

Stansta, halailee takas. Kyllä tää blogi on jotenkin uusi alku, vaikka varmasti kirjoitan täällä ihan samoja juttuja kuin aiemmassakin, mutta silti. Ja kiva kun tulit :)

Sirtsu, mä olin suunnitellut tuota juttua keittiöön jo melkein vuoden päivät ja nyt se vasta toteutui. Mimmoinen suunnitelma ? Toivotaan, että taudit pysyy pois.

Funka, tuota kun aloittaa syömään ni ei malta lopettaa ennenkuin on vuoka tyhjä, sitten voi taas hyvällä omalla tunnolla olla syömättä sen ajan kun ei maita. Koitahan silti jotain popsia, vetää muuten ihan älyttömän heikoks hapeks.

Anonyymi kirjoitti...

No mäkin tässä vuoden valmistaudun. (Muutin kotiini viime heinäkuussa.) Nyt on sitten semmonen suunnitelma, että ens heinäkuussa laitan koko keittiön remonttiin. Keittiö on aika pieni, joten uusin sen periaatteessa kokonaan (itse asiassa nykyisessä keittiössä on vain yhdet "normaalit" kaapit.) Ja sitten haluan ostaa uuden uunin ja huuvan. Ne sijoitettais kulmaan (sinne taakse jäis sellanen ihana taso.) Iih! Suunnittelu on niin ihastuttavaa. Onneks saan asennustyöt ilmaseks, pitää vaan ostaa kaapistot ja noi uunijutut. Pari tonnia (itse asiassa vähän vajaa) siihen menee. Näin olen laskenut. Maltan tuskin odottaa. :)

Tuleeko tänne sun uudesta keittiöstä kuvaa? Tuleehan!!

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa hyvälle Sirtsu toi sun suunnitelma. Mulla meni keittiöön rahaa n. 800 euroa ja siihen kuului jo uusi liesituuletin ja se astiskonekin. Kaappeja ei uusittu, vielä ainakaan :) Valitettavasti en laita tänne keittiöstä kuvaa tänne, tuon anonymiteettini salassapidon vuoksi, mutta jos haluat niin voin meiliin viskata sulle kuvan siitä jos laitat osoitteen. Tai siis ei sitä vielä ole edes kuvattu, mutta sitten kun on. Listoja vaille se valmis kyllä jo on, odotan ne ja sitten kuvailen vasta.

Anonyymi kirjoitti...

JOO JOO, kuvia JOO! sirenitan(miumaumou)gmail.com
Sinne voi laitella vaikka mitä!
Mä 'joudun' kans ostamaan vielä asiskoneenkin. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Loota testattu. Jumankekka oli ihan hemmetin hyvää! :D Kiitos tästä!

Anonyymi kirjoitti...

Päivitetty

Anonyymi kirjoitti...

Sirenita, tattis, laitan kun näpsin ne (voi mennä pieni tovi :O)

Gata, hyvä, että maistui. Mäkin diggaan siit ihan kybällä.

Milou, kiitos :)