keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Keskiviikkona.

Oi, minulla on edessäni pienimuotoinen loma. Ihanaa! Ja tuli tarpeeseen kyllä. Ei sillä, kotona olisi hommia vaikka muille jakaa; imurointia, kaappejakin vois hieman järjestellä sekä verhoja vaihdella. Jos siis jaksais tahi haluais. Yks kouluhommakin pitää vielä viimeistään huomenna tehdä. Voi ollakin siis, että en tee muuta kuin sen kouluhomman ja imuroin, koska sitä en malta olla tekemättä. Ja niin, kaupassakin pitäis käydä, ugh!

Mutta ei jaksa tuollaisista pikkuseikoista lannistua. Kun tulin aiemmin kotiin ni mulle oli sentäs kahveet keitetty valmiiks ja täytetyt paprikat oli uunissa kypsymässä (niin, olin suunnitellut tekeväni ne itse kotiintultuani), joten olin enemmän kuin tyytyväinen.

Nyt on muuten viimevuoden urheiluvaatteita alettu myymään alella. Ja arvatkaas vaan kun löysin kivan takin, semmoisen ns. sukeltajankangasta olevan ja pinkin kevättakin. Hinta oli 20 ekee vaiks oikeasti 59,90. En kuiteskaan ostanut sitä vaan ajattelin, että sit huomenna tai seuraavalla kerralla kun menen samaan kauppaan (ja niitä takkeja oli monia). No kuinkas kävikään, menin seuraavana päivänä ja niitei ollut yhtään jäljellä. Juuri niin mun tuuriani, mitä siis opimme, jos löydät jotain ja siihen on varaa, osta se heti!

Tein muuten viimeviikonloppuna itselleni kakun merkkipäiväni kunniaksi. En mainostanut kyllä kenellekään miksi sen tein vaan tarjosin muuten vain, jos joku sattui eksymään meille. Ja oli ihana kakku, laitan ohjeen perään. Te jotka olette makean ja kakkujen perään, kokeilkaa ihmeessä.

Täytekakkupohja (joko kaupan tai itsetehty)
Pohjan kostutukseen appelsiinimehua
5 dl kuohukermaa
2 prk mangopilttiä
1 prk maitorahkaa
Omenamarmeladia

Vatkaa kerma ja rahka sekaisin, laita oman maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria sekaan. Laita tuo vatkattu määrä puoliksi ja sekoita toiseen puolikkaaseen mangososeet. Kostuta kakkuvälit appelsiinimehulla ja laita sitten omenamarmeladia ja sen päälle reilusti tuota kerma-rahka-mangoseosta (molempiin väleihin). Lopuksi laita kakun päälle se toinen puolikas jossa vain kermaa ja rahkaa ja sen päälle sisottele kookoshiutaleita reilusti. Kakun olisi hyvä antaa kostua ennen kuorrutusta (voi myös sen kanssa) joitakin tunteja (esim. jos tekee illalla niin seuraavana aamuna se on parhaimmillaan).

Nyt syömään niitä paprikoita.

Lumi

6 kommenttia:

Helis kirjoitti...

Mmm... Ihanan kuuloinen kakku! Tosin itse korvaisin kuohukerman vaniljavaahdolla. Ehkä.

Niin ja myös minun puolesta onnea uudelle blogille sekä tietenkin merkkipäivän johdosta myös! :)

minh kirjoitti...

Onnittelen merkkipäivän johdosta! Hieno saavutus, josta on syytä olla ylpeä. Mulla tuli kuukausi täyteen just ja eilen päätin lopettaa lääkkeet, kun ei ne tee muuta kuin turvottaa ja sotkee aivokemian, kun se ei enää enempää sotkemista kaipaa.

uusi blogi on varmaan ihan hyvä ajatus, kiva kun aloitit täällä ja minähän seuraan, vaikken kauheasti aina ilmoittelekaan. MUISK!
-minh-

Anonyymi kirjoitti...

Funka, joo sen kerman voi korvata vaniljavaahdolla kans, ei tee yhtään hallaa kakulle. Ja kiitosta vaan.

Minh, hieno homma tuo kuukausi, siitä se lähtee. Kohta on 2 plakkarissa jne. Kiva kun pysyt mukana, vaikket sanokaan aina mitään :)Minusta tuntuu, että tänne uuteen on vaan jotenkin helpompi kirjoittaa. Pus sinne <3

Tiina kirjoitti...

Moiks!
Mimmun blogista löysin tänne. Niin että tervetuloa takaisin ja tänne bloggerin puolelle. Kaikki ongelmat ovat nyt taakse jäänyttä elämää. ;D

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia Tiina ja toivon toudella ongelmien olevan poissa, for good!

Anonyymi kirjoitti...

OOH! Mäkin tein keskiviikkona täytettyjä paprikoita! Herkkuaherkkuaherkkua!!!

Niin, ja oikein lämmin ja luja halaus vuoden täyttymisestä. :)